Fenomenet vaksinebivirkninger

Foreningen Lov og Helse har tidligere vist med statistisk analyse at bivirkningene allerede tidlig i november 2021 overgikk mange ganger det som var tilfellet for vaksinen for svineinfluensa. Og den ble jo som kjent stanset og erklært for en skandale. Les mer om den analysen her.

Nedenfor skal vi se på vaksinebivirkninger fra en annen vinkling – nemlig hvordan det fremtrer som fenomen i hverdagen for dem som er berørte av bivirkningene/skadene og for kliniske behandlere. Mange vil si at dette er anekdotisk, men mange nok anekdoter blir til fenomener, og fenomener er en både reell og viktig del av vår erfaring og virkelighet. Liv som tidligere har jobbet som journalist i Amedia men nå er frilans har snakket med en behandler som kan fortelle om et bemerkelsesverdig høyt antall pasienter med det som ser ut som (per nå) varige vaksineskader/-bivirkninger.

Lov og Helse kjenner også til en annen behandler på Østlandet, og han fortalte oss at bare han alene hadde ca 80 pasienter med det som høyst trolig er vaksineskader. Veldig mange av disse bivirkningene ser enn så lenge heller ikke ut til å være forbigående. Det er blant annet betennelser i ledd, migrene, hodepine, utmattelse, markant dårligere kortidshukommelse og hudsykdommer. Dette er fenomener som vi hører om overalt i landet etter vaksinasjon, og selv om dette som tas opp i denne artikkelen ikke er vitenskap, men heller indikasjoner og observerbare fenomener bør det tas på alvor. For dette er like fullt reelt, forferdelig for dem det gjelder, og – ser det ut til – svært omfattende. Setter du dette i relasjon til den statistiske analysen nevnt ovenfor er bildet temmelig alarmerende.

Mange får bivirkninger

Av Liv – tidligere journalist i Amedia.

Smerter i kroppen, utslett, oppkast og kvalme, sterk hodepine, synsforstyrrelser, hukommelsessvikt og menstruasjonsforstyrrelser. Ja til og med psykiatri. Og det de fleste opplever: Utmattelse.

«Lasse», har jobbet som offentlig godkjent medisinsk behandler i mange år – med enda lenger fartstid i helsevesenet bak seg, der han har jobbet med kirurgi og på akuttmottak.

            Han er Oslo-basert, og har aldri opplevd så stor pågang som nå.

– Pasientene bare strømmer på. Det er helt nye symptomer de kommer med. Ting de ikke har vært plaget av tidligere. De kommer på grunn av bivirkninger fra korona-vaksinen, sier han. Og det er de fleste av pasientene hans sikre på også.

Smerter i hele kroppen

Han forteller om det høyt utdannede ekteparet innen medisin, som har vært pasienter hos ham i en årrekke.

            – Hun har alltid hatt masse energi, pågangsmot og nysgjerrighet. Etter vaksinen ble hun helt fjern, fikk hukommelsessvikt, øynene ble tomme, håret dødt, hun fikk prikking og nummenhet i hele kroppen – og sterke smerter i kroppen som hun har vært til utredning for. Som de ikke finner forklaring på det, sier han.

– Jeg har snakket med mannen og han tror det er vaksinen.

Ble funnet besvimt i en hekk

Den kanskje tøffeste casen er en kvinne i midten av femtiårene, som har gått hos ham i årevis og som han kjenner svært godt. Kvinnen er høyt medisinsk utdannet.

– Hun merket umiddelbart at det gikk ut over hukommelsen. Så fikk hun tics og gjorde grimaser. Venner rundt henne skjønte ingenting. Da tics-ene kom tenkte hun «dette er helt merkelig». Det var som om det sympatiske nervesystemet levde sitt eget liv.

Det varte i rundt en måned. Så fikk hun synshallusinasjoner. Og narkolepsi.

– Hun forsvant mer og mer. Det var det flere rundt henne som fortalte om. Så bikket hun faktisk over til å bli psykisk ustabil, sier Arne.

En dag ble hun funnet besvimt i en hekk.

– Hun lå inne til observasjon på Ullevål i ni dager – så ble hun skrevet over til psykiatrisk. Hun har aldri vært psykisk syk, sier han.

–  Der ble hun tatt veldig godt vare på. Fagpersonene der trodde på henne.

Har tatt seks måneder å bli frisk

I tillegg raste kiloene av og hun fikk et kraftig vekttap. Kroppen ville ikke ta opp fett.

– Det ble en lang lang sykehistorie. Nå er hun restituert. Hun beskriver seg selv som frisk. Det har tatt seks måneder. Og det var etter første dose. Hun sier selv: Dette tålte ikke kroppen min.

Legen hennes mente hun måtte ha vaksinen på grunn av en lang sykehistorie som hun nå var helt frisk av. Hun mente selv hun måtte unngå vaksinene nettopp fordi hun hadde blitt frisk. Men hun lyttet til legen.

– Resultatet var at hun gikk ned for telling.

– Har hun tatt dose to?

– Nei. Bare noen timer etter dose én ga jo kroppen beskjed: Dette tåler vi ikke.

– Var det symptomer hun hadde hatt før som kom tilbake igjen?

– Nei. Ingenting.

Smerter i kroppen

– Hva slags symptomer er det folk har?

– Vi kan jo begynne med de reumatiske. Jeg har flere pasienter som har fått revmatiske plager, kroppsstivhet og type fibromyalgi plager. Stivhet og smerter i ledd og muskler. Vondt i kroppen. Det er det mange som har. Spesielt fra nakken og ned til hoftene og spesielt i skuldrene.

Kronisk feber og svekket hukommelse

– Det har jeg flere av. Og svekket hukommelse. Fra at folk er ufokuserte til hukommelsestap, sier han.

Kaster opp spontant

Kvalme og akutt oppkast har han også pasienter som kommer for å få hjelp med.

– En her han kaster opp hvor det skal være en gang i uka. Det kommer som lyn fra klar himmel. Og så er han småkvalm hele tiden. Og har vondt i kroppen.

– Og hodepine er det flere som har fått. Alvorlig hodepine. Skrekkelig mange de siste månedene med hodepine. Det har jeg ikke tenkt over engang at kan være vaksinen.

Og så er det nummenhet og prikking. Spesielt i armer, ben og fingre.

– Prikking hele tiden. Det er noe som går igjen. Og ubehag i kroppen.

– En kvinne kom tilbake fra Berlin med halvsidig ansiktslammelse.

Mensen i tre-fire uker

Han fortsetter på lista: Kortpustethet. Sterke magesmerter. Opphovning/hevelser. Utslett. Smerter i venstre side og venstre arm.

 – Og det med kvinner. At alt stopper opp. Den kvinnelige syklus påvirker jo alt i et kvinneliv. Rent fysiologisk og psykisk. Det de beskriver er at alt stopper opp, fordøyelsen og menstruasjonen – eller at den forlenges. At den er smertefull, rusten, ikke som før.

Andre pasienter igjen forteller om menstruasjonsblødninger som varer i 3-4 uker.

Sover hele dager

Og det de aller fleste opplever:

– Fatigue, fatigue, fatigue, sier han.

– Kronisk utmattelse. Gud hvor mange som har det – det har bare kommet i tillegg til alt det andre. Veldig mange rapporterer om at de har vært veldig mye trøtte og uten krefter. Påfallende mange. «Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare jobben», sier folk.

            En av pasientene har hjemmekontor tre dager i uka.

– Han sover to av dagene. Og hver kveld legger han seg kl. 19 og sover til neste dag.

Synsforstyrrelser

En av de ferskeste symptomene han har sett er synsforstyrrelser.

– En som rapporterer om slørete syn og en som har fått redusert syn. Begge er sikre på at det er bivirkninger, det skjedde rett etter dose to.

Lasse forteller at de to er sterke flotte mennesker i 40-årene.

– Alt dagen etter at han hadde fått dose to var synet redusert. Han har aldri brukt briller og nå klarer han seg ikke uten.

Rammer alle kategorier mennesker

Det er mange som har henvendt seg bare på grunn av generelt ubehag i kroppen. De har ikke satt fingeren på noe spesifikt. Bare generelt ubehag.

– Instinktene deres har sagt at de ikke må ta dose to.

– Alt dette er jo ganske alvorlig. Og det rammer alle kategorier mennesker. Fra topptrente unge atleter til eldre mennesker. Det virker om det er helt uavhengig av livsstil, sier Lasse, som har pasienter fra alle samfunnslag og yrker.

Og det er snakk om langvarige plager.

– Det er jo derfor folk oppsøker behandling.

– Jeg har hjelp å tilby

Det er flust med bivirkninger, understreker han. Fra andre behandlere har han fått lignende historier. Og fra egen og andres bekjentskapskrets.

– Er du overrasket over at det er så mange?

– Ja.

Dette er ikke det vi får høre om bivirkningene?

– Nei. Men dette er mine erfaringer.

– Symptomene er kanskje ikke alvorlig nok til at de går ut og flagger det, eller løper til legen sin. Da ringer de heller til meg – og spør er det noe du kan gjøre. Kanskje hvis det fikk utviklet seg så hadde det blitt verre? De har tatt grep tidlig og har fått behandling og fått ut slaggstoffene. Jeg har et verktøy. Jeg har hjelp å tilby. Det har ikke en lege, sier han.

– Men legene får jo rapportert de virkelig slemme tilfellene da. Hvis de faktisk rapporterer dem inn.

«Kan ikke stå inne for langtids-bivirkninger»

Det er etter hvert veldig mange alvorlige bivirkninger som er rapportert inn og som ligger ute på legemiddelverket sine sider, forteller han. 

– Det er høye tall. Og at de tør å skrive så ærlig om spike-proteinet overrasker meg. En lærer som går her, hun er veldig ordentlig, veldig skeptisk, og har valgt å ikke ta vaksinen, å stå imot. Intuisjonen sier at hun ikke skal ta den. Hun refererte til legemiddelverket sine sider, der det står at vaksinene er midlertidig godkjent og at de ikke kan stå inne for langtids-bivirkninger. Da hun leste det fikk hun hakeslepp.

Legemiddelverket skriver:

Nytten ved rask tilgang er større enn risikoen som er knyttet til at man fortsatt venter på langtidsdata om effekt og bivirkninger

Alvorlige bivirkninger

Legemiddelverket legger ut rapport over meldte mistenkte bivirkninger hver 14. dag. Per desember er tallene:

  • Dødsfall:                                         233
  • Totalt antall innmeldte:             45 153
  • Totalt antall behandlede:          24 369
  • Alvorlige:                                     4 036*

Hyppigst meldte alvorlige bivirkninger i Norge (i synkende rekkefølge):

• hjerteposebetennelse (perikarditt)
• blodpropp i lungene
• besvimelse (synkope)
• hjertemuskelbetennelse (myokarditt)
• underlivsblødninger etter overgangsalder
• anafylaktisk reaksjon
• dyp venetrombose
• hjerterytmeforstyrrelser (arytmi)
• blodpropp (trombose)
• blodpropp eller blødning i hjernen

Dette skriver Legemiddelverket om de fire vaksinene som er godkjent i dag.

Dette er langt fra en uttømmende liste over alvorlige bivirkninger som er registrert blant annet i USA.

Fortvilelse og redsel

Mange av pasientene ser selv at det må være en sammenheng mellom vaksinene de har tatt og de nye symptomene.

– Men jeg har et par som ikke vil innrømme at det kan være en sammenheng med vaksinen. Dette er veldig vanskelig å fordøye for folk og jeg står jo ikke og banker inn i dem at det er vaksinen, sier han.

– Fortvilelsen og redselen når de oppdager at det kanskje kan være vaksinene som har forårsaket problemene. En har gått hos meg i over ti år. Han ga meg et blikk som «kan noen virkelig ha gjort dette mot meg?» Og så en erkjennelse om å gjøre det beste ut av det.

«Bare jeg blir frisk»

– Når begynte det å bli mange pasienter hos deg med slike problemer?

– Juli, august og frem til nå. Ingenting før det. Det har vært nå de to tre siste månedene.

– Tror du pasientene melder i fra om bivirkninger?

– Nei, de har ikke orket. Bare jeg blir frisk, virker det som de tenker. Men jeg har en fornemmelse av skuffelse og desillusjonerthet.

Generelt ubehag i kroppen

Her er symptomene Lasse han har observert. De vanligste symptomene er uthevet.

– Utmattelse og trøtthet

– Hodepine – sterk og langvarig

– Smerter i kroppen

– Prikking og nummenhet

– Menstruasjon og fordøyelse som stopper opp hos kvinner

– Langvarig menstruasjon

– Smertefull, rusten, «ikke som før» menstruasjon

– Svekket hukommelse, ukonsentrert, hukommelsestap

– Generelt ubehag i kroppen

– Kronisk høy feber

– Tics i ansiktet

– Synshallusinasjoner

– Vekttap

– Narkolepsi

– Spontanoppkast

– Kvalme

– Psykiatriske symptomer

– Kortpustethet.

– Sterke magesmerter.

– Opphovning/hevelser i kroppen.

– Utslett.

– Smerter i venstre side og venstre arm.

– Lammelser i en side av ansiktet

– Synsforstyrrelser

Mange likheter med Lang Covid

En kikk på det som blir skrevet om Lang Covid er interessant i forhold til bivirkningene han har observert. Det er mange likheter.

Opptil 1 av 5 pasienter med covid-19 utvikler et sykdomsbilde som varer lengre enn 12 uker og som betegnes long covid eller PASC. Kognitiv dysfunksjon (min utheving) er hovedsymptomet når tilstanden har vart mer enn 6 måneder, skriver nhi.no.

De hyppigst rapporterte symptomene er hoste, kortpusthet, slitenhet, hodepine, hjertebank, brystsmerter, leddsmerter, redusert fysisk kapasitet, depresjon, søvnløshet, konsentrasjonsvansker (“hjernetåke”). Mennesker i ulike aldre rammes. Sykdomsbildet har mye til felles med posttraumatisk stresslidelse og kronisk utmattelsessyndrom.

Ifølge en artikkel i tidskriftet.no er dette de vanligste symptomene i Norge:

– pleurittisk smerte (74 %) (smerte over brystbenet)

– utmattelse (70 %),

– hodepine (62 %),

– hoste (62 %),

– kroppssmerter (58 %),

– feber (55 %),

– frysninger (52 %)

– manglende smaks- og luktesans (52 %)

* Legemiddelverkets rapport opererer med ulikt antall alvorlige bivirkninger. Tallene er hentet fra tabell 3: Tabell 3: Fordeling av meldinger om mistenkte bivirkninger etter alvorlighetsgrad.

Forfatter

2 kommentarer om “Fenomenet vaksinebivirkninger”

  1. Jeg har fått en hoste som virker som om jeg ikke får opp slim. Spesielt når det blir varmt. Det stilner ved hjelp av pastiller

    Svar

Legg igjen en kommentar