Splid om Japans videre korona-håndtering

Det har kommet en interessant melding fra Japan angående håndteringen av Covid-19, omtalt i The Japan Times hvor det blant annet sies:

Shigeru Omi, who heads the government’s coronavirus panel, and 17 other medical and economic experts on Tuesday called on the government to downgrade the classification of the coronavirus to something similar to that of seasonal flu, in order to ease the burden on hospitals and public health centers.

Tiltakene og systemene for å håndtere Covid-19 har vært en absolutt katastrofe for samfunn, økonomi og folkehelse m.m., men har likevel pussig nok blitt innført over nesten hele verden på omtrent samme måte. For å ikke snakke om at nesten alle tiltakene ikke har en faglig basis. Lederen for japanske myndigheters korona-panel m. fl. har innsett dette og at systemet til og med fører til kollaps i helsevesenet. De foreslår å degradere Covid-19 til en klassifisering for vanlig influensa, og de foreslår til og med å innføre “common sense” igjen (som ble forlatt i nesten hele verden mars 2020):

Under the proposal, the basic course of treatment for COVID-19 patients under the law would no longer involve hospitalization, even if beds are available, although exceptions for mildly ill patients have been granted for some time. Those who are infected would not be requested to stay at home, but would do so voluntarily in line with common sense.

Men i Japan som i det fleste andre land (som Norge) er det toppolitikerne som sterkest er proponenter for det skadelige systemet:

On Sunday, Prime Minister Fumio Kishida said that although he is not thinking of downgrading the classification while the virus is spreading, he will consider it at a later date after consulting with experts.

Hvorfor systemet for Covid-håndteringen i Japan ikke er levedyktig indikeres ytterligere i siste avsnitt i artikkelen:

On Monday, Japan logged 139,668 daily new cases of the coronavirus, of which 464 were severe patients, according to the health ministry. The hospital occupancy rate for COVID-19 patients was 54.2% in Tokyo on Monday and 60% in Osaka Prefecture.

Det var altså Ca 140 000 daglige “smittede” (positiv-testede med PCR) sist mandag, hvor 464 var alvorlig syke. Likevel opptar Covid-pasientene 54 % av sykehusplassene i Tokyo, og 60 % i Osaka.

Forfatter

Legg igjen en kommentar