Er vi endelig på vei mot sanksjonering mot de “pandemi-ansvarlige”?

Helt siden jeg tidlig under «pandemihysteriebløffen» ble klar over at en rekke personer og etater begikk til dels eklatante brudd på strafferetts- og erstatningsrettslige regler, har jeg tatt til orde for at rettsregelovertrederne – herunder medhjelpere og sympatisører – må bringes til ansvar. Enkelte andre med samme interesse har støttet meg, og i fellesskap med «Foreningen Lov og Helse» har jeg overfor den nå virksomme Koronakommisjonen («K3» kaller jeg den) fremmet forslag om at den utreder de rettslige grunnlagene for slike prosesser og foreslår overfor myndighetene om hvordan fremgangsmåtene må være.

Til nå har det ikke vært all verdens støtte å finne fra allmennheten. Det er forståelig. Folk er skitleie hele corona/covid19 og vil helst komme tilbake til en normal hverdag, og straffe- og/eller erstatningsrettssaker er vanskelige, især i den grad de rettes mot ressurssterke enheter og personer som politikere, byråkrater og hovedstrømsmedier.

Jeg har offisielt for en tid siden signalisert at jeg «tar en pust i bakken» når det gjelder mitt engasjement for saken, men når jeg ser opplysninger om at andre begynner å ivre for det samme, må jeg en tur i stallen for å ta en ridetur på én av kjepphestene – den som symboliserer en artikkel hos nettavisen «steigan.no» med overskrift «Er sunn skepsis vaksinemotstand?» av Jarle Aarstad (https://steigan.no/2023/02/er-sunn-skepsis-vaksinemotstand/#_ftn13). Han avslutter slik

I et oppfølgingsintervju forteller vaksineforsker … [TS: Jeg har utelatt vedkommendes navn] at hun har fått eposter om at hun skal stilles for en Nürnberg-domstol.[13] Jeg støtter ikke slike handlemåter, men utelukker samtidig ikke at håndteringen av korona, inkludert vaksinen, kan få et rettslig etterspill slik vi nå ser er på trappene i Sveits[14] og Japan.[15] Hvem som evt. skal tiltales og for hvilke forhold er det opp til andre å vurdere, men spesielt finner jeg grunnlovsbrudd mot barn begått av lovgivende og utøvende statsmakt graverende.[16] Dette mener jeg særlig bør få et rettslig etterspill, men selvsagt er ingen skyldig før en evt. rettskraftig dom foreligger.

Tallene i klammer er referanser til mer informasjon.

Jeg har sett litt i den sveitsiskrelaterte informasjonen det vises til, og det virker juridisk svært overbevisende. Kjepphesten er for tiden litt utrent og vil tilbake til stallen, men vrinsker håpefullt på mange flere turer med det første. Det ønsket skal jeg mer enn gjerne oppfylle.

Terje Sørensen,

pensjonert advokat.

Forfatter

En kommentar om “Er vi endelig på vei mot sanksjonering mot de “pandemi-ansvarlige”?”

  1. Saken i Sveits er så oppløftende, – håper de lykkes 100%! Kanskje en kronerulling for en liknende rettsak i Norge lar seg gjøre? – enig med Jarle Aarstad hvor graverende det er når dette også går utover barn. Det er opprørende nok som det er. En rettsak vil i alle fall kunne bidra til bevisstgjøring av krefter som ligger til grunn og mobilisering for lignende hendelser i fremtiden. Kanskje vil også absurditeten av et korona-pass, samt hvor udemokratisk en slik praksis er, bli mer åpenbart for flere. Det blir uansett sikkert mye å hente – og lære fra sakene i Sveits og Japan.

    Svar

Legg igjen en kommentar