Er fugleinfluensa “the next thing”?

Den ganske enkle metoden å monitorere hovedstrømspressen og identifisere hva som kommer – altså hva som er neste “prosjekt” eller neste “current thing” fungerer stort sett veldig bra. Nå er det tegn som indikerer at vi snart muligens kan si: “here we go again!”, og at fugleinfluensa kan bli neste “current thing”. Det har kommet oppslag mange steder i senere tid, for eks i Daily Mail:

Når avisene begynner å teppebombe oss med artikler om at “ekspertene er bekymret” er det grunn til å være bekymret, riktignok ofte på en litt annen måte enn det selve “eksperten” uttrykkeR i artikkelen. Washington Post er også i gang:

Også i Norge er det nevnt, men foreløpig er meldingene moderate – her for eks. i VG (som kopierer NTB) som omtaler kort en melding fra WHO:

Dette er jo en ganske moderat melding. Men vi biter oss merke i:

Han påpekte at risikoen for sykdom hos mennesker er lav, og at det har blitt oppdaget få tilfeller hos mennesker siden influensavarianten dukket opp i 1996. Men vi kan ikke anta at det vil forbli tilfellet, og vi må forberede oss på enhver endring i status quo, fortsatte Tedros.

(min uthevning)

Er det lov å være litt vågal og spå at en slik endring dessverre og uheldigvis vil komme etter hvert? Vi får se hva det blir til, men Sky News svekker i hvert fall ikke mistanken:

Og vaksiner hører alltid med:

Vi får nok ikke “virus-fred” på lenge. Siste året har vi sett mange tegn på at det regimet vi har opplevd angående koronavirus skal overføres i hvert fall i noe grad over også til influensa, og kanskje også andre virus. Pressen har skrevet mange artikler høsten 2022 om “virussesongen”, her NRK:

Vi ser her i utdraget:

Men det er flere ting som overrasker fastlegen med årets virussesong – Det som vi opplever som spesielt er at sesongen begynte allerede i mai og juni, og siden har det vært en jevn strøm av pasienter med luftveisrelaterte plager.

At en virussesong begynner i mai/juni er vel så vidt vi vet meget uvanlig. Hva kan det komme av?

Uansett, selv om influensa de siste tiårene har blitt pushet mer og mer som en “farlig greie” (bortsett fra akkurat i Covid19-pandemien, da var influensa “ingenting” i forhold til Covid-19 ifølge narrativet) og influensavaksinen har blitt pushet mer og mer som noe alle bør ta, har vel god gammeldags forkjølelse sluppet ganske billig unna til nå. Journalist og programleder i MSNBC Jasmin Vossoughian, kan imidlertid kanksje få til å endre på dette. Se dette klippet på noen minutter – dette er stor idrett:

Hun fikk altså både perikarditt og myokarditt. Og hva var grunnen, – jo forkjølelse (!). Det eneste som manglet her fra den trolig fullvaksinerte (antakeligvis 3-4 og doser eller mer) Vossoughian var at hun takket også vaksinen mot Covid-19 for at denne forkjølelseslidelsen tross alt gikk såpass bra!

Hvis hele det ovennevnte konglomeratet av virus ikke monner, kan kanskje følgende skremme oss tilbake i “Covid-form” igjen, her med Dagbladets sedvanlige skrikende dramaturgiske layout av 13. februar 2023:

Det er litt tidlig å si om fugleinfluensa blir “spunnet” videre til noe “større”. Det har vært tilfeller hvor slike presse-kampanjer dabber av igjen. Det siste var tilfellet med med apekopper, hvor det hele dabbet av etter en periode med skrikende overskrifter i avisene, daglig telling av smittede og pressemeldinger fra WHO. De rakk til og med å erklære apekopper for allmennfarlig sykdom, noe som virkelig må ansees som kreativ bruk av definisjonene, egentlig på (eller over) grensen til å kunne kalles en helt falsk definisjon.

Uansett, det å leve i en slags “pandemi- og virus-stafett” er en selsom opplevelse, og siste ord er nok ikke sagt angående dagens samfunns største influenser- og frykt-fenomen – nemlig de fryktinngytende virusene.

Forfatter

Legg igjen en kommentar