Hva ser du her?

Fagdirektør i FHI Preben Aavitsland, som fikk sin berømmelse ifm. svineinfluensaen, la ut en Twitter-melding (tweet) hvor han reklamerte for et arrangement/panel-debatt som skulle avholdes 30. mars 2023, i regi av UiO, og som omhandlet blant annet pandemien og tillitt:

Vi skal ikke skrive mange ord i denne artikkelen, men kommer til å fremlegge ganske mange bilder.

NB dette er ikke et selektivt utvalg tweets, dette er alle 40 kommentarene som forelå to døgn etter at tweeten kom ut:

Tweet 1 (orginal-tweeten fra Aavitsland)

Tweeet 2 (første kommentar)

Tweet 3

Tweet 4

Tweet 5

Tweet 6

Tweet 7, 8 og 9

Tweet 10, 11, 12 og 13

Tweet 14, 15, 16 og 17

Tweet 18, 19 og 20

Tweet 21, 22, 23 og 24

Tweet 25, 26, 27 og 28

Tweet 29, 30, 31 og 32

Tweet 33 og 34

Tweet 35 – fra oss i Lov og Helse

Tweet 36, 37, 38 og 39

Tweet 40

Spørsmålet som da ligger åpent for drøfting – hva er det vi egentlig ser her?

Forfatter

3 kommentarer om “Hva ser du her?”

 1. Jeg opplever det alltid som tragisk når mennesker som har gjort det bra (som i “berømmelse ifm. svineinfluensaen”), blir bedratt av sin egen berømmelse. Det er så merkelig at en kan ha god dømmekraft en tid, for så – tilsynelatende – å fullstendig miste den. Det er nok ganske menneskelig, men noen ganger blir konsekvensene overveldende. Det jeg ser her er det motsatte av berømmelse – med store bokstaver.
  Forhåpentligvis vil folkehelseinstituttet og dets representanter komme til fornuft og frigjøre seg fra åpenbart dårlige, økonomiske innflytelser.

  Svar
  • (liten kommentar til eget innspill:) Fagdirektøren må jo ha hatt berømmelse på et tidspunkt – men det er jo utrolig at det igjen ble gitt tillitt etter katastrofen i 2009-2010. Katastrofen er enda større i dag.
   (Samtidig er det jo ikke bare èn syndebukk. Her er det mange aktører som har spilt inn, uten at dette bør pulverisere ansvar.) Det er på høy tid at FHI, med tanke på deres rolle i vaksinering, også tar ansvar for vaksine-skader. – ser ut som de bør etterprøve sine etiske verdier, og samtidig sjekke de vitenskapelige kildene sine betraktelig bedre enn hva gjøres i dag.

   Svar
 2. Sant å si vet jeg ikke hvor jeg skal begynne. At Aavitsland et.al. tør å vise trynene sine og på toppen av alt si noe for å forsøke å forklare hva de har gjort, er en skam! Alt annet enn for dem alle sammen å legge seg paddeflate og be om å bli låst inne på lukket anstalt for resten av livet, er et slag i ansiktet på hele befolkningen.

  Svar

Legg igjen en kommentar