Kommer det faktisk enda en “Covid-runde”?

En øvelse som kan være artig av og til, men med en innebygget fare for at man av og til bommer grovt, er å prøve å analysere seg frem til hva de styrende eliter har for spennende planer for oss rundt neste sving.

Før jeg begynner med den øvelsen kan det først være på sin plass å ta en liten gjennomgang av de narraktige narrativene vi nå fores med av vestlig presse i en skala vi aldri har sett før i historien. I det øyeblikk Russland invaderte Ukraina var Covid19-pandemien over. I så måte må Putin ansees som en av de beste doktorene i verden, for ingen har kurert en sykdom så effektivt. Det narrativet som siden den gang (februar 2022) har vært det gjeldende er kort oppsummert følgende:

Russland invaderte Ukraina helt uten grunn. I denne krigen, som er den første krig eller konflikt gjennom hele menneskehetens historie som verken har bakgrunn eller kontekst blir Russland mer eller mindre knust av Ukraina og Vesten, i hvert fall hvis man bare gir litt LITT MER våpen og penger. Denne krigen er vårt forsvar av demokrati, fordi Ukraina er selve symbolet på et fritt og flott demokrati. Og det å angripe et annet land militært gjør man jo bare ikke (bortsett fra hvis det er Vesten som gjør det, da).

Intet mindre.

Dette er litt forenklet sagt narrativet som gjelder, og det gjelder fortsatt, her senest for noen dager siden i propaganda-avisen VG:

Faksimile fra VGs forside 21. august.

Nå skal ikke denne artikkelen egentlig handle om Ukraina-krigen, men narrativene vi serveres. Selv om Vesten angivelig knuser Russland i Ukraina, ser det ut til at det trengs et nytt narrativ da dette narrativet er litt slitent av en eller annen grunn. Vi fikk således et interim-narrativ nå i sommer, her forsiden til VG hentet i midten av august:

Faksimile fra VGs forside 19. august.

VG hadde mer av det samme med et mesterstykke fra en av sine absolutte mestere innen propaganda, nemlig Kyrre Lien, med denne propaganda-innledningen:

Faksimile fra VG-artikkelen 20 august.

Etter propaganda-innledningen kommer mer propaganda:

Faksimile fra VG-artikkelen 20. august.

Slike narrativer har for øvrig ofte svært enkle virkemidler:

Det kan for ordens skyld nevnes at elleville narrativer om sommerværet har vært vanlig de siste årene, også den sedvanlige manipuleringen av værkartets farger for å lure deg til å tro at noe er kriselignende. Nå skal jeg heller ikke gå videre inn på klimadebatten, men hva som venter rundt neste sving.

For 6 måneder siden ville jeg aldri trodd jeg kom til å si dette, men nå tror jeg faktisk at de blir mer covid-pandemi!

Første gang da tanken slo meg var da jeg i sommer til min store forbløffelse så på TV at de fløy rundt med munnbind i Tour de France. Her blir dette omtalt også i Le Monde:

Faksimile fra Le Mondes artikkel.

Det er naturligvis helt meningsløst å fly rundt utendørs med munnbind midt på sommeren, så dette er jo naturligvis 100 % teater. Men hvorfor? Jeg ser på det som et ganske tydelig signal på at tøvet med munnbind skal holdes varmt og ikke dø helt ut. Deretter så jeg flere oppslag i UK, blant annet dette i Independent:

Faksimile fra The Independents artikkel.

I Norge ble dette også omtalt på Steigan.no, som hadde gode gjennomganger både 17. august og 23. august. Vi har også kunnet å se begynnende tendenser i norske aviser, her Aftenposten:

Faksimile fra Aftenpostens artikkel.

Og VG er naturligvis i loopen med sin artikkel om et ny såkalt variant, nå med vesentlige forskjeller fra tidligere varianter, noe det advares mot:

Faksimile fra VGs artikkel.

I USA har det startet litt før enn i Norge, her CBS for et par uker siden. Og nå skal virkelig narrativet opp på beina igjen, i USA innføres det allerede nå masker og til og med test-regime på sykehus:

Faksimile fra Syracuse.com.

Og Los Angeles Times har startet med å mørne oss for utvidelse av maskebruk:

Faksimile fra Los Angeles Times.

I Irland er vi så smått i gang igjen også.

Til og med det for meg totalt ukjent nettstedet med navnet The Weather Channel har begynt å bearbeide oss for at vi igjen skal underkaste oss slavemaskene, dette er fra 21. august:

Faksimile fra The Weather Channel.

Daily Mail i UK gjør narrativet klart, med å fortelle at nå er det “the real deal”, altså nå er det virkelig alvor:

Faksimile fra Daily Mail.

Jeg kan for ordens skyld nevne at dette er min egen spådom, og innad i Foreningen Lov og Helse er det uenighet om hva som kommer. Det er godt mulig jeg tar feil, men ingenting av det jeg har vist her gir noen som helst vitenskapelig, faglig eller rasjonell mening for meg, såfremt ikke det er en plan om at de utrolig nok skal tyne litt til ut av covid-sitronen. Hvis de gjør det kan man jo stille seg spørsmålet hvorfor? Jeg tror svaret er enkelt – de gjør det i så fall fordi de som står bak dette har forstått at de kan, fordi “folk flest” rett og slett går med på hva som helst i denne tiden vi lever i – hva som helst! Dernest er det også ganske tydelig at lockdown-varianter, munnbindpåbud av ymse slag, diverse tiltak og en kaskade av vaksiner skal normaliseres. Vi skal rett og slett mørnes til å bli vant til såkalt “luftveis-lockdowns” og andre tiltak hver vintersesong, som en helt vanlig og normalisert greie.

Hvis min spådom slår til ser jeg for meg at det mest sannsynlig blir et narrativ om en “kombo-pandemi” (kanskje på lavgir), hvor influensa, korona og andre “bølger” med for eks. rinovirus blir det vi “må beskyttes mot”. Kanskje blir det ikke knallharde nedstengninger alá 2020 og 2021, og kanskje ikke et veldig omfattende maske-påbud, men en noe mildere variant.

Da gjenstår det å se om jeg tar feil. Men som sagt, det virker som det ligger et mål i bakhånd om at vi skal bli vant til at diverse tiltak blir en helt standard og vanlig del av vintersesongen. Og de fleste som følger litt med forstår vel også at det en gang i fremtiden trolig kommer til å bli forsøkt innført klima-lockdowns også, så det er bare å glede seg.

Forfatter

En kommentar om “Kommer det faktisk enda en “Covid-runde”?”

  1. Tusen takk for en opplysende og tankevekkende artikkel igjen! Det er uhyggelig det som har rammet Vesten: som om noen overstyrer oss. Og befolkningene har blitt programmert i forskjellig størrelsesorden, avhengig av hvilket land det dreier seg om.
    For en som vokste opp i et friit og demokratisk Vesten på 70tallet, så er dette som skjer nå for tiden nesten irreelt. Og svært uhyggelig. 😱
    Hvordan få massene til å skjønne at de blir manipulert, på vegne av WEF, tipper jeg?! De MÅ vekkes!!

    Svar

Legg igjen en kommentar