Putins hær av kosevalper, veggdyr, drapsblekkspruter og regn av dildoer

Jeg har skrevet en del om propaganda i det siste, blant annet denne artikkelen. Dette fordi nivået av propaganda i de vestlige samfunnene og spesielt Norge nå er av et omfang vi aldri før i historien har sett maken til. Denne gjennomgangen ble utløst av at jeg så denne i Dagbladet for et par uker siden:

(Faksimile fra dagbladet.no)

Dette minnet meg om mange andre lignende fine oppslag vi har blitt servert de siste 10 årene, og som er et ledd i å bygge opp til storkrig, eller sågar tredje verdenskrig, mot vårt naboland. En av pressens viktigste roller har alltid vært å få til de store krigene; dette gjelder pressen som bransje, og den enkelte journalist skjønner i mange tilfeller ikke bæret av dette selv.

Det som er det giftige med propaganda, selv om enkelte oppslag kan bli særdeles komiske og ofte mulig å enkelt avsløre som løgn eller tøv, er at det likevel virker i det lange løp. Pøs på med idiotiske, lavpannede og åpenbart feilaktige overskrifter, artikler og informasjon over lengre tid, og du vil lykkes til slutt. Hvis ikke borgeren som blir angrepet, konstant fokuserer bevisst på å stå i mot, vil han eller hun tape til slutt, selv om motstanden kan opprettholdes for en periode.

En kavalkade av propaganda

I Ukraina er det ifølge pressen to ting Russland får til helt samtidig; det er å tape så det synger etter, og samtidig vinne. Dette viser jo bare hvor utspekulert og slu de er. Det er ganske lenge siden det var klare tegn på at Russland var i ferd med å gå tom for våpen, faktisk allerede høsten 2022:

(Faksimile fra dagbladet.no)

Den ekstremt pålitelige britiske etterretningen (som naturligvis driver med sannhet og fakta og ikke propaganda) meldte tidlig fra om dette, men russerne holdt hodet så vidt over vannet ved bruk av kreative virkemidler:

(Faksimile fra nettavisen.no)

De var altså i ferd med å gå tom for våpen, men enn så lenge holdt de det gående med vaskemaskiner og kjøleskap mot de seirende ukrainerne. Hvorfor det ikke ble brukt tørketromler eller kombiskap, altså frys og kjøleskap i ett, sa riktignok ikke analysen noe om og forblir åpent for spekulasjoner.

Innimellom må man riktignok innrømme at Russland faktisk har våpen, sågar ganske superavanserte våpen som ikke lar seg stoppe, men også dette er jo en russisk svakhet:

(Faksimile fra aftenposten.no)

Putin har altså blitt tvunget til å bruke et overdimensjonert våpen som ikke lar seg stoppe, nok en seier til Vesten her altså. Men heldigvis, samtidig med å gjøre tabben å bruke for gode våpen, er det bare pinner igjen:

(Faksimile fra en formentlig ukrainsk Twitter-profil)

Russerne, som tar enorme tap, blir sendt inn i strid bevæpnet med bare pinner. Men, når man mangler våpen så er det likevel svært mange ressurser man kan spille på, og her kommer et utvalg i Russlands ekstremt komplekse verktøykasse:

(Faksimile fra foreignpolicy.com)

Hashtagg #når-du-tror-du-er-trygg-men-så-oppdager-at-du-er-under-angrep-via/med/av-Charlie Sheen.

Men se også opp for rullestolbrukere:

(Faksimile fra euromaidanpress.com)

At de bruker sine hær av fysisk handikappede i angrepet på Vesten er én ting, men når du nærmest står i et regn av dildoer er det virkelig alvor:

(Faksimile fra qz.com)

Så kommer det noe “akademisk”, som jeg egentlig ikke skjønner. Direkte oversatt blir det slik: “Hvordan Russland høstet amerikansk raseri for å omforme USA-politikk”. Om det gir helt mening er uansett ikke så viktig, så lenge man kan hause opp stemning slik at tredje verdenskrig kan startes:

(Faksimile fra nytimes.com)

Og apropos akademia, jammen bruker de ikke tidsepoker mot deg også. Og det er jo en slu strategi, for hvordan forsvare seg mot en tidsepoke?

Faksimile fra lse.com)

Selv om Russland har altfor avanserte våpen, men også på samme tid bare pinner, er det viktig å være klar over at de er såpass avanserte at de kan “hacke” ditt mindset:

(Faksimile fra realclearpolitics.com)

Og så over til dyreriket. Husk at mens de fortapte russiske soldatene angriper tappert med pinner i Ukraina så må du ikke glemme at Putin, i tillegg til å ha kreft og en rekke andre alvorlige sykdommer og sågar har dødd flere ganger de siste årene, også er en dyktig dyrehvisker – han har nærmest mobilisert hele dyreriket til angrep:

(Faksimile fra express.co.uk)

Hvis det tapre Vesten mot alle odds hadde klart å vri seg ut av én av de 14 armene til Putins drapsblekksprut, har marinenasjonen Russland mer på lager:

(Faksimile fra bbc.com)

Mer av samme (angrep):

(Faksimile fra washingtonpost.com)

Disse siste er hvis du er til sjøs. Men hva hvis du er på land? Da må du se opp for kosevalper:

(Faksimile fra apnews.com)

Hvis det ikke er noen dyr i sikte, må du likevel passe opp for rett og slett å bli snakket (hardt) til, siden språk naturligvis er et russisk våpen:

(Faksimile fra bloomberg.com)

Det er overflødig å si kanskje, men alt er russiske våpen, absolutt alt. Og “alle” vet vel nå at rasisme i USA naturligvis ikke har noe med USA å gjøre:

Selv om denne kavalkaden kan minne om humor, så er disse overskriftene faktisk ramme alvor. Pressen har faktisk skrevet dette i ramme alvor. Naturlig nok for så vidt, for humor er det nemlig bare Russland som bruker som våpen (eller Putin, for husk at Russland finnes egentlig ikke, det er bare Putin):

Og når man trodde toppen av kynisme var nådd kan alltid glimrende Nettavisen sette ting i riktig perspektiv:

Men så kommer kanskje den reelle toppen av kynisme, da det avsløres at Putin bruker den russiske befolkningen som våpen i krig – tenk at ingen har tenkt på det før:

(Faksimile fra realclearworld.com)

På bakken har russiske soldater pinner (og dyr/fisk), og i luften disse ustoppelige (men dermed dårlige) våpnene, men det er likevel i luften at Ukraina vinner. Dette er skjermbilde av et google-søk nå i starten av mars 2024 og oppsummerer kanskje Vestens dekning av saken:

(Faksimile fra søk på google.no fra mars 2024)

Men i de dagene jeg jobber med å sette sammen denne gjennomgangen renner det på, norsk presse er faktisk blir helt bokstavelig talt grenseløse. Den første er fra 14. mars, hvor Aftenposten i pardans med de alltid briljante “ekspertene” lærer oss om politisk teori på avisens forside. Vi kan her lære at valg er svært viktig for autoritære regimer, og at målet med et valg for den som sitter med makten kontroversielt nok er å beholde makten (!):

Det er altså formålet med valg “i land som Russland”. Denne uredeligheten bør for eks. Arbeiderpartiet og Støre ikke bli fristet av – altså at de ved neste valg høsten 2025 skulle finne på å prøve å beholde regjeringsmakten de nå har. For da vil jo Aftenposten også slå opp dét med en lignende overskrift og vinkling, ikke sant?

Neste eksempelet handler om det pågående lønnsoppgjøret her i Norge. Hvis du er misfornøyd med lønnen til din her på berget, glem aldri at det bare er én person som kan være skyld i dette:

(Faksimile fra vg.no)

Så tilbake i tid igjen, for å avslutte denne gjennomgangen med stil. Dette følgende er nok toppen av alt, innenfor alle kategorier. Dette viser at Russland på langt nær har brukt alle sine våpen i Ukraina, bare se her hvordan Russland (eller Putin, da) knakk USA:

(Faksimile fra nrk.no)

Så, fra det noe satiriske over til litt mer alvor. Det er fortsatt utrolig at noen fortsatt overhodet tar pressen seriøst, og at pressen faktisk tar seg selv på alvor blir nesten like gåtefullt.

Men igjen – alvoret ligger i det følgende. Pressen er som sagt helt avgjørende for at de store krigene skal finne sted (eller andre katastrofer). For eks før første verdenskrig var britisk propaganda mot egen befolkning helt avgjørende for at det kunne blir krig mot Tyskland, og senere storkrig, med en intens propagandakampanje som demoniserte Tyskland. Den britiske befolkning ville ikke ha krig, så pressen måtte i sving. Det samme skjedde med USA, der også ifm. begge verdenskrigene.

Vi er inne i en slik fase, med betydelig sannsynlighet for de samme grusomme konsekvenser som de andre krigene, hvis ikke folk snart våkner opp skikkelig til realitetene om hva pressen rolle og virksomhet reelt sett representerer.

Forfatter

En kommentar om “Putins hær av kosevalper, veggdyr, drapsblekkspruter og regn av dildoer”

  1. Nå er jo ikke journalist en beskyttet tittel. Og programmet Nytt på nytt er visst ikke lenger populært, meldes det. Så la oss insistere på at de som hevder å formidle sannheten tar seg en bolle og inviterer til gratis show både her og der – som standup komikere. Helst ikke etter midnatt, da vi de fleste kan bli ganske lattermilde, av tøvet “mediene” formidler. Og mange sover visst nå dårlig om natta. For dette tøvet holder de fleste våkne. Sunt er det ikke!

    Svar

Legg igjen en kommentar