Kjøpt “vitenskap”, forskningsjuks og falsk placebo

Man kan ha mange perspektiver på hva slags fenomen pandemien var, men at begrepet ekte vitenskapelighet i stor grad ble hevet på sjøen er ett av fenomenene som utkrystalliserer seg. Det meste av det som kunne ansees som relativt faglig funderte tiltak og som var forberedt i årene før pandemien ble, forkastet umiddelbart i hele Vesten fra mars 2020, og i stedet innførte man helt samtidig i hele Vesten tiltak som ikke var faglig begrunnet, som ikke virket og faktisk heller ikke kunne virke rent hypotetisk.

Milliardindustri og forskning på seg selv

Et annet viktig tema i det store bildet er at milliardinteressene til legemiddelindustrien, populært kalt “Big Pharma” for lengst har kjøpt opp store deler av “helsesfæren” og helsesystemene og er per i dag en av de sterkeste lobbygrupperinger, kanskje sammen med krigsindustrien (det såkalte militær-industrielle komplekset).

Et annet fenomen som mange er ukjente med gjeldende medisiner og vaksiner er at forskningen og godkjenningen av produktet på mange måter kan sies å gjøres av produsenten selv, Pfizer for eks. Du vet, det selskapet som ønsker å selge produktet, fordi de tjener milliarder i året på akkurat dette. De sender så forsknings- eller konklusjonsrapporten hvor de sier “hei FDA, EMA eller Legemiddelverket m.fl, vi har vurdert vårt eget produkt, og funnet ut at det er trygt og bra!”. FDA, EMA eller Legemiddelverket setter så etter å ha sett på rapporten sitt godkjenningsstempel på det og produktet blir tatt i bruk. Slik at det selskapet som gjorde “forskningen” tjener de nevnte milliarder. Det finnes kanskje noen unntak på dette, men ovennevnte er normen.

En lege jeg spurte ut om temaet la videre til at FDA (det amerikanske “legemiddelverket) godkjenner produkter i praksis på vegne av hele den vestlige verden, selv om det europeiske “legemiddelverket” EMA ifølge ham av og til kan finne på å gjøre noen egne undersøkelser i tillegg. Det norske legemiddelverket, nå under navnet Direktorat for medisinske produkter, følger blindt EMA. Når det for eks gjelder koronavaksinene gjorde de ingen egne godkjenningsvurderinger (!), og ble vaksinen godkjent av EMA gjaldt den automatisk i Norge; her angående koronavaksinen til barn fra 6 måneders alder:

(faksimile fra hjemmesiden til Statens Legemiddelverk, nå kalt Direktorat for medisinske produkter)

Jeg nevner Statens legemiddelverk, men som dere ser av skjermdumpen over gjelder det samme i praksis for Folkehelseinstituttet.

Jeg har ikke anledning til å gjennomgå mye om det omfattende samrøret mellom kontrollorganene (som FDA) og legemiddelprodusentene, som er enda et viktig element i dette bildet, men for eks. samrøre mellom koronavaksineprodusenten Moderna og FDA er omtalt av British Medical Journal her.

Problemet med uavhengig vs. avhengig/bundet vitenskap tok jeg for øvrig opp i artikkelserien om Det Norske Videnskaps-Akademi, hvor John Arne Røttingen var sentral i en sak hvor jeg synes dette fenomenet kom ekstremt tydelig frem.

Falsk placebo

Nå skal jeg peke på en annen fascinerende ting. Nemlig det at når det ble gjennomført vaksinestudier på koronavaksinen til AstraZeneca, den som med meget stor sannsynlighet tok livet av et meget høyt antall mennesker da den ble gitt til de eldre i UK, fikk ikke kontrollgruppen en såkalt placebo eller saltvann, men en annen vaksine (!). Ja du leste riktig. Hva som er magien i dette trikset her griper vel de fleste – nemlig at dette medfører at bivirkninger fra vaksinen man tester ut kan forsvinne som dugg for solen. Sagt på en annen måte – hvis begge medisinske produkter gir bivirkninger (noe som er meget sannsynlig) vil narrativet om den testede vaksinen for eks. kunne bli at den ikke ga (noe særlig) mer bivirkninger enn for kontrollgruppen, så dermed er den jo trygg.

(Jeg bruker ordet narrativ med vilje her, for her snakker vi om narrativer og ikke vitenskap).

Også i denne saken møter vi altså John Arne Røttingen, da han her snakket om temaet på Debatten på NRK den 10. september 2020. Her er kortversjonen, hvor det blir sagt følgende om “placebo’en” som kontrollgruppen i studien fikk:

“I dette tilfellet er det en annen vaksine. Så det er en fordel å delta. De får en bonus i tillegg.”

Ja du leser (eller hører) riktig. Kontrollgruppen får altså et medisinsk produkt den strengt talt ikke skal ha. Men i tillegg og egentlig enda verre, dette ødelegger jo naturligvis vaksinestudien, men dette blir altså beskrevet som en fordel og en bonus. Sånn er det når medisin og Big Pharma har blitt religion.

Relatert til tematikken i artikkelserien om Det Norske Videnskaps-Akademi skal jeg avslutte med denne perlen, hvor Røttingen ble spurt om hvem som utførte vaksinestudien, og han svarte:

(Faksimile fra nrk.no)

Tekstingen på bildet over er litt forkortet, men Røttingen sier at: “…det er uavhengige fagpersoner oppnevnt av selskapet, eller den som er sponsor for studien.” Formuleringen til Røttingen er jo ganske stilig, for den impliserer i så fall følgende: at selskapet selv, her AstraZeneca, oppnevner og betaler noen for å se på studien sin, og disse er i Røttingens narrativ da uavhengige. Resultatet av slik “vitenskap” blir da for eks dette:

(faksimile fra nejm.org)

AZD1222 (AstraZeneca-vaksinen mot Covid-19), var altså både trygg og effektiv; dette viste studien “funded by AstraZeneca and others”.

Resultatet av slik “vitenskap” blir i tillegg det følgende – svært mange eldre drept av vaksinen:

UK – de uvaksinerte døde da de andre ble vaksinert – Foreningen lov og helse

(Ja jeg gjentar denne gjennomgangen av vaksinetallene fra UK til det kjedsommelige, men det er fordi saken er så viktig og samtidig så avslørende).

Denne “vitenskapen” ga for øvrig resultater i Norge også:

Gunhild døde etter vaksine: Nå kjemper enkemannen for å beholde hjemmet (vg.no)

At Røttingen snakker varmt om vaksinene, og later som at det er uavhengig vitenskap på ferde her er ikke så merkelig, han er jo denne enorme pengeindustriens store salgsmann i Norge. Men at han får lov til å si slike ting uten noe motbør fra for eks. Fredrik Solvang i NRK, eller Det Norske Videnskaps-Akademi fra den andre nevnte saken er det som blir mer kritikkverdig.

I tillegg er det ganske rart å registrere at store deler av Norges befolkning til tross for de mest utrolige og åpent dokumenterte bindingene mellom forskningen/studiene, “vaksinetalspersonene” (som for eks. Røttingen) og milliardindustrien faktisk tror at vaksineindustrien er fundert på uavhengig vitenskap.

Forfatter

3 kommentarer om “Kjøpt “vitenskap”, forskningsjuks og falsk placebo”

 1. John Arne Røttingen er iflg kilder lege og epedemiolog. Det norske folk ventet forgjeves på alle de norske legene når den industrien som delvis holder dem i live, ville komme på banen og advare oss om vaksinen. Det gjorde de aldri, bortsett fra dr. Næss. Som gjorde et forsøk på politisk ukorrekt medier og fortalte oss at Covid var en ganske ufarlig influensa. Men dårer forholder seg generelt ikke til fakta. Det er Dagsrevyen som teller. Så hvordan skal alle disse medløperne av Big Pharma, straffes?? Hva kalles det i Straffeloven. Om medvirkning? Jeg venter fremdeles på rettssakene!

  Svar
 2. Signe.
  Hei Mia, “det er dagsrevyen som teller” Jeg husker en gang under pandemien en i NRK som sa, HVIS DERE LURER PÅ NOE VEDR. PANDEMIEN, KAN DERE RINGE NRK! Jeg glemmer aldri den kommentaren. HaHa… I den perioden sjekket jeg årslønna til sjefen i Pfizer, den var nesten 1 milliard, og sikkert ++. Det sier vel sitt.

  Svar
 3. Ja heia Dagsrevyen , eg for min del la ut noen innslag på Facebook om Vaksinen og Bivirkningene av den og Myndighetenes Arrogante Adferd og nærmest TRUSLER om å Vaksinere seg, men ble selvfølgelig “BLOKKERT” så lurer på hvem som styrte hvem i Den såkalte “Pandemien ” Men merkelig Stille nå i ettertid, må sikkert være Flaut for mange ja…

  Svar

Legg igjen en kommentar