Omdirigeringsmetoden og sensur

I artikkelen om fenomenet/metoden som noen har benevnt psykologisk vaksinering skrev jeg i del 1 om den såkalte omdirigeringsmetoden, hvor det litt omstendelig ble beskrevet slik:

Omdirigeringsmetoden er først og fremst avhengig av annonsering ved hjelp av en nettbasert annonseringsplattform som Google AdWords, målrettingsverktøy og algoritmer for å bekjempe radikalisering på nettet som kommer fra spredning og trussel om farlig, villedende informasjon. Metoden omdirigerer brukere gjennom annonser som søker å få tilgang til feil/desinformasjon på nettet til kuraterte YouTube-videoer lastet opp av enkeltpersoner rundt om i verden som avkrefter disse innleggene, videoene eller nettstedmeldingene. Omdirigeringsmetoden, en metode som rettes mot individer som er utsatt for ISIS-radikalisering via rekrutteringstiltak, tilpasses i flere land for å bekjempe vaksinenøling og hatytringer. (min utheving)

Selv om omdirigeringsmetoden/fenomenet er noe mer avansert enn bare algoritmer som gjemmer bort artikler og i stedet gir deg artikler du ikke vil ha som støtter det alltid gjeldende narrativ, så er det algoritmestyrte internett ett av de viktigste elementene innen sensur. Her skal jeg vise et lite men slående eksempler på hvordan det massive sensuren vi er utsatt for materialiserer seg. For noen uker siden så jeg dette lagt ut på Facebook:

(Faksimile fra en post på Facebook)

Jeg tenkte at det jo kunne vært interessant å lese selve artikkelen bak denne overskriften, så jeg gjorde et 100% nøyaktig søk:

(Faksimile fra søk på google.com)

Her er det viktige poenget at jeg ikke søkte med bare 4-5 søkeord, som for eks. “dutch scientist” eller “35 million death jabs”; jeg søkte med hele overskriften som er en ganske lang setning på 14 ord! Helt unik altså, det finnes bare én slik overskrift og én slik artikkel på hele det store internett i hele verden.

Selv om jeg søkte nøyaktig på den lange og unike overskriften var den rette artikkelen gjemt bort, fordi den hadde “feil budskap”. I stedet fikk jeg bare opp artikler som tvert imot dekker over denne store medisinske skandalen, et slående eksempel på algoritmesensur og en relativ banal versjon av omdirigeringsmetoden i praksis.

Senere, i september søkte jeg etter følgende artikkel på Derimot, igjen med nøyaktig artikkel-tittel, i tillegg til faktisk å legge inn derimot.no i søketeksten:

(Faksimile fra derimot.no)

Og fikk opp disse treffene:

Dette begynner jo å anta parodiske former, hadde det ikke vært for alvoret. Men folk i Norge hevder fortsatt at det ikke er sensur i Vesten!

Forfatter

Veien fremover

Foreningen Lov og Helse har nå eksistert i over 4 år. Ledergruppen vurderer gjennom møter hver 14. dag vårt formål og diskuterer hvordan foreningen skal drives videre, hvilke saker vi skal jobbe med og hvilket fokus vi må ha.

Håpet har vel vært at en forening som denne burde være overflødig i et demokratisk tuftet samfunn, men dessverre er ikke det tilfellet. Ei heller ser det ut til å bli bedre i overskuelig fremtid. Tvert imot vurderer vi at behovet for motstemmer bare blir større og større.  Før sommeren besluttet vi derfor å formelt registrere foreningen i Brønnøysundregistrene.

Foreningen er åpen for alle som vil, uansett bakgrunn og virke. Men vi er fortsatt en forening som står for full ytringsfrihet, ekte demokrati og autonom bestemmelsesrett over egen kropp.

Alle vi som er i ledergruppen jobber på frivillig basis, og alt materiell og drift av nettsider mm betales av vår private økonomi. LoH ønsker ikke å ta medlemskontingent, men har besluttet å operette en bankkonto 9230 37 67187 og VIPPS nr 942071 slik at du som medlem kan støtte vårt arbeid med en frivillig sum, om du ønsker det.

Legg igjen en kommentar