Misbruket av begrepet konspirasjonsteori – en 57 år gammel psyops

Veldig mange er kjent med amerikanske myndigheteters tildekking og tåkelegging etter attentatet mot den amerikanske presidenten J. F. Kennedy 22. november 1963. Ikke like mange er kjent med at i kjølvannet av hendelsen ble en psykologisk operasjon (psyops) satt i gang, som et ledd i den bredere Operation Mockingbird, en psyops som er i full sving enda, 57 år senere, også i Norge.

Kjetil Tveit har et godt innlegg på Facebook om temaet.

(det er jeg som har utformet overskriftene og ikke Kjetil Tveit)

Hvem er de norske “elitekontaktene” som får beskjed om å spre propaganda?

Av Kjetil Tveit

Hvem er “elitekontaktene” eller “eliteredaktørene” i Norge som får beskjed av e-tjenesten, PST ol. om å pøse på med ordet “konspirasjonsteorier” for å diskreditere folk på falskt grunnlag? Og gjerne føyer til at det er russisk propaganda i tillegg.

CIA populariserte og formet bruken av begrepet konspirasjonsteori på 1960-tallet, spesielt etter attentatet på president John F. Kennedy i 1963.

I 1967 utstedte CIA et memorandum, dokumentnummer 1035-960, som hadde til hensikt å motvirke kritikk av Warren-kommisjonens rapport om attentatet.

Dette dokumentet ble senere kjent som “CIA Dispatch 1035-960”. I dette memorandumet oppfordret CIA sine avdelinger til å bruke begrepet “konspirasjonsteori” for å diskreditere og undergrave kritikere som stilte spørsmål ved den offisielle forklaringen på Kennedys død, samt å “døpe” det “russisk propaganda.

Sitat fra det deklassifiserte dokumentet:

“For å diskutere problemet med omtale med forbindelser og vennlige elitekontakter (spesielt politikere og redaktører), ved å påpeke at Warren-kommisjonen utførte en så grundig etterforskning som mulig, at anklagene fra kritikerne er uten alvorlig grunnlag, og at videre spekulativ diskusjon bare spiller inn i hendene på opposisjonen. Påpek også at deler av konspirasjonsteorien synes å være bevisst generert av kommunistiske propagandister. Oppfordre dem til å bruke sin innflytelse til å motvirke grunnløs og uansvarlig spekulasjon.” (…) Målet med denne meldingen er å gi materiale for å motvirke og diskreditere påstandene fra konspirasjonsteoretikerne, for dermed å hemme spredningen av slike påstander i andre land.”

I går omtalte VG attentatforsøket på presidentkandidat Donald Trump. På kort tid har det kommet fram at Secret Service ikke en gang hadde dekket de få hustakene i nær omkrets til Donald Trump, og ikke ville ta imot tips om at det lå en skytter på et av takene.

En naturlig reaksjon er selvsagt å spørre seg hva dette skal bety?

Oppskriften er mer enn 50 år gammel nå. Jeg ser for meg at redaktøren i VG for eksempel er PSTs “elitekontakt” som er utrykket CIA bruker om de som skal formidle at det er konspirasjonsteori, og derfor helt på bærtur.

Redaktøren får en melding på øret at han må skrive en artikkel og “legge den død”.

Redaktøren sørger for at det blir produsert en innholdsløs artikkel om attentatforsøket, der man putter inn “konspirasjonsteori” 7 ganger! og publiserer som avtalt.

Sånn… nå har jeg gjort et godt stykke journalistisk redaktørarbeid, tenker vel Gard Steiro. Det er bare å gjennta “konspi” mange nok ganger.

Også den medisinske mafiaen har tatt dette billige trikset i bruk. Det så vi i 2020. Folk biter på gang på gang.

Da de fjernstyrte redaktørene, antagelig tilknyttet CIA/PST-komplekset masseproduserte dette magiske ordet daglig, fikk vi en massedogmatikk som verden aldri før hadde sett.

Det spredte seg i hele folket, og akademikere på høyt nivå brukte merkelappen og mestret ikke lenger å bruke gyldige argument. Brønnpissing ble normalen.

Jeg syns både Gard Steiro, Ingrid Bjørndal Farestvedt

Fredrik Ouren Jostad som skrev artikkelen og resten av media skal begynne å oppføre seg som voksne folk… og ikke minst begynne å bedrive journalistikk igjen.

Vi har gjennomskuet propagandaen nå, enten den kommer fra mafiaen eller sikkerhets- og etterretningstjenester. Eller kanskje sistnevnte har smeltet sammen med mafiaen. Hva vet vel jeg?

PST følger som kjent ekstra nøye med på “antistatlige vaksinemotstandere”, og de som produserer vaksinene er som kjent seriedømte kriminelle.

Visste du at når purk og skurk blir to sider av samme sak, er det et dårlig tegn i tiden?

Forfatter

Legg igjen en kommentar