Vaksinering og økt dødelighet blant unge i UK

Jarle Aarstad, som til daglig jobber som professor ved Høgskulen på Vestlandet, har fått fagfellevurdert en studie hos EXCLI Journal som handler om dødelighet blant unge i Storbritannia. Den har også blitt omtalt på Helsemagasinet, og på Aarstads Substack. Her gjengis sistnevnte etter hans godkjennelse.

Dødsfall blant unge i England økte signifikant i 10 av 11 uker etter covid-vaksinasjon og doblet seg i tre

Av Jarle Aarstad

Omarbeidet og forkortet norsk oversettelse.

Analyser av unge engelskmenn mellom 12-29 år viser at dødsfall økte signifikant i 10 av 11 uker etter covid-vaksinasjon sammenlignet med den første uken (blå farge i figur hvor 95% konfidensintervaller angir sannsynlighet for estimater innen angitt spenn). I tre av disse ukene var dødeligheten minst doblet. Tendensen var den samme for hver dose. F.eks. var sannsynligheten for død 1,95 og 2,67 ganger høyere fire uker etter vaksinasjon med første og andre dose, og 2,67 ganger høyere seks uker etter vaksinasjon med tredje dose.

Funnene mine avviker fra en studie som hevder at covid-vaksinasjon ikke medførte økt dødelighet. Med henvisning til den har Hanne Gulseth i FHI argumentert at «det ikke er holdepunkter for at koronavaksinene gir økt generell dødelighet.» Imidlertid er en begrensning i den omtalte studien at den den sammenlignet dødelighet de 12 første ukene etter vaksinasjon med dødelighet etter det. Hvis en ikke utelukker økt dødelighet etter 12 uker kan det ha maskert økt dødelighet også de 12 første ukene, noe jeg viser.

Funnene avviker fra en studie av Nafilyan og kolleger som hevder at covid-vaksinasjon ikke medførte økt dødelighet blant unge i England. Med henvisning til bl.a. den har Hanne Gulseth i FHI argumentert at «det ikke er holdepunkter for at koronavaksinene gir økt generell dødelighet i befolkningen». Imidlertid er en begrensning i Nafilyan og kollegers studie at den den sammenlignet dødelighet de 12 første ukene etter vaksinasjon med dødelighet etter det. Hvis en ikke utelukker økt dødelighet på sikt, dvs. etter 12 uker, kan det ha maskert økt dødelighet også de 12 første ukene, noe jeg viser.

Covid-vaksinasjon kan ha medført økt dødelighet første uke etter vaksinasjon, og som betyr at estimatene mine er konservative. At jeg tross dette finner økt dødelighet etter første uke kan derfor indikere at den substansielle dødeligheten som følge av vaksinasjon er enda høyere.

Covid-vaksinasjon kan for øvrig ha medført økt dødelighet første uke etter vaksinasjon, og som betyr at estimatene mine er konservative. Dvs., å bruke første uke etter vaksinasjon som sammenligningsgrunnlag kan ha maskert funn tilsvarende som hos Nafilyan og kolleger. At jeg tross dette finner økt dødelighet etter første uke kan derfor indikere at den substansielle dødeligheten som følge av vaksinasjon er enda høyere.

Nafilyan og kolleger fant også fant økt dødelighet fra den 25. uken etter vaksinasjon og utover, sammenlignet med de 24 første ukene. Dette funnet er spesielt bekymringsverdig siden det indikerer at covid-vaksinasjon hos unge særlig synes å gi økt dødelighet på sikt. Dessverre kan det, sammen med mine funn, forklare økt dødelighet blant unge i Norge.

Avslutningsvis vil jeg nevne at Nafilyan og kolleger også fant økt dødelighet fra den 25. uken etter vaksinasjon og utover, sammenlignet med de 24 første ukene. Dette funnet er spesielt bekymringsverdig siden det indikerer at covid-vaksinasjon hos unge særlig synes å gi økt dødelighet på sikt. Dessverre kan det, sammen med mine funn, forklare økt dødelighet blant unge i Norge.

Forfatter

Veien fremover

Foreningen Lov og Helse har nå eksistert i over 4 år. Ledergruppen vurderer gjennom møter hver 14. dag vårt formål og diskuterer hvordan foreningen skal drives videre, hvilke saker vi skal jobbe med og hvilket fokus vi må ha.

Håpet har vel vært at en forening som denne burde være overflødig i et demokratisk tuftet samfunn, men dessverre er ikke det tilfellet. Ei heller ser det ut til å bli bedre i overskuelig fremtid. Tvert imot vurderer vi at behovet for motstemmer bare blir større og større.  Før sommeren besluttet vi derfor å formelt registrere foreningen i Brønnøysundregistrene.

Foreningen er åpen for alle som vil, uansett bakgrunn og virke. Men vi er fortsatt en forening som står for full ytringsfrihet, ekte demokrati og autonom bestemmelsesrett over egen kropp.

Alle vi som er i ledergruppen jobber på frivillig basis, og alt materiell og drift av nettsider mm betales av vår private økonomi. LoH ønsker ikke å ta medlemskontingent, men har besluttet å operette en bankkonto 9230 37 67187 og VIPPS nr 942071 slik at du som medlem kan støtte vårt arbeid med en frivillig sum, om du ønsker det.

Legg igjen en kommentar