WHO gir seg ikke – Sier at Covid-19 fortsatt er en global helsekrise

Verdens helseorganisasjon sa forleden at COVID-19 fortsatt er en global nødsituasjon, nesten tre år etter at den først ble erklært som sådan. – se bl.a. https://www.who.int/publications/m/item/who-press-conference-on-global-health-issues—19-october-2022

WHOs beredskapskomité kom første gang med erklæringen om covid-19 den 30. januar 2020. En slik bestemmelse er som manna fra himmelen for mange, og den bidrar, og har til gangs bidratt, til å sette opp farten på forskning, finansiering og internasjonale folkehelsetiltak for å begrense en sykdom og derigjennom øke de allerede astronomiske inntektene til Big Pharma, Big Tech og Big+++++++++++++ og sist, men ikke minst til oligarkiet bak disse.

Komiteen har de siste månedene sagt at mens registrerte covid-19-tilfeller reduseres i deler av verden, må land fortsatt opprettholde sin årvåkenhet og presse på for å få sine mest sårbare befolkninger vaksinert.

«Selv om den offentlige oppfatningen er at pandemien er over i noen deler av verden, er det blitt ved å være en folkehelsehendelse som fortsetter å påvirke helsen til verdens befolkning negativt og sterkt,» sa WHOs komité.

Den bemerket at selv om antallet ukentlige dødsfall er det laveste siden pandemien begynte, ligger de fortsatt høyt sammenlignet med andre virus.

«Denne pandemien har overrasket oss før, og kan godt igjen», uttalte WHOs generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Forfatter

Veien fremover

Foreningen Lov og Helse har nå eksistert i over 4 år. Ledergruppen vurderer gjennom møter hver 14. dag vårt formål og diskuterer hvordan foreningen skal drives videre, hvilke saker vi skal jobbe med og hvilket fokus vi må ha.

Håpet har vel vært at en forening som denne burde være overflødig i et demokratisk tuftet samfunn, men dessverre er ikke det tilfellet. Ei heller ser det ut til å bli bedre i overskuelig fremtid. Tvert imot vurderer vi at behovet for motstemmer bare blir større og større.  Før sommeren besluttet vi derfor å formelt registrere foreningen i Brønnøysundregistrene.

Foreningen er åpen for alle som vil, uansett bakgrunn og virke. Men vi er fortsatt en forening som står for full ytringsfrihet, ekte demokrati og autonom bestemmelsesrett over egen kropp.

Alle vi som er i ledergruppen jobber på frivillig basis, og alt materiell og drift av nettsider mm betales av vår private økonomi. LoH ønsker ikke å ta medlemskontingent, men har besluttet å operette en bankkonto 9230.37.6787 og VIPPS nr 942071 slik at du som medlem kan støtte vårt arbeid med en frivillig sum, om du ønsker det.

Legg igjen en kommentar