Gladsak: NAV snudde i saken med Marian Jenssen

I juni publiserte vi en sak hvor vi kunne lese om at Marian Jenssen fikk såkalt utsatt ventetid på dagpenger fra NAV, med begrunnelse i blant annet at hun ikke hadde vaksinert seg mot Covid-19. I og med at dette må sies å være en “spesiell” avgjørelse av NAV, og antakeligvis ikke lovlig heller, valgte vi i Lov og Helse å sende NAV noen spørsmål angående deres vurderinger. Hele historien kan du lese her.

I august informerte Marian oss om at hun hadde fått svar fra NAV, hvor den gledelige beskjeden kom om at NAV hadde tatt klagen fra Marian til følge og omgjort sitt opprinnelige vedtak. Her er første del av teksten i brevet fra NAV:

Vi har per 19.09.22 ikke fått noe svar fra NAV. Det er litt synd, fordi det hadde vært veldig interessant å sett NAVs betraktninger i disse spørsmålene vi stilte. Uansett – det skal komme dem til gode at de revurderte sin beslutning i saken med Marian, noe som naturligvis er det viktigste i denne saken.

Forfatter

Veien fremover

Foreningen Lov og Helse har nå eksistert i over 4 år. Ledergruppen vurderer gjennom møter hver 14. dag vårt formål og diskuterer hvordan foreningen skal drives videre, hvilke saker vi skal jobbe med og hvilket fokus vi må ha.

Håpet har vel vært at en forening som denne burde være overflødig i et demokratisk tuftet samfunn, men dessverre er ikke det tilfellet. Ei heller ser det ut til å bli bedre i overskuelig fremtid. Tvert imot vurderer vi at behovet for motstemmer bare blir større og større.  Før sommeren besluttet vi derfor å formelt registrere foreningen i Brønnøysundregistrene.

Foreningen er åpen for alle som vil, uansett bakgrunn og virke. Men vi er fortsatt en forening som står for full ytringsfrihet, ekte demokrati og autonom bestemmelsesrett over egen kropp.

Alle vi som er i ledergruppen jobber på frivillig basis, og alt materiell og drift av nettsider mm betales av vår private økonomi. LoH ønsker ikke å ta medlemskontingent, men har besluttet å operette en bankkonto 9230 37 67187 og VIPPS nr 942071 slik at du som medlem kan støtte vårt arbeid med en frivillig sum, om du ønsker det.

Legg igjen en kommentar