Spørsmål til justisdepartementet om Sannhetsministeriet

I hele vesten har man de siste årene med relativt raske skritt beveget seg mot samfunnstilstander hentet rett ut av blant annet Orwell’s bok 1984. Nå kan vi lese blant annet i Dagens Næringsliv at vi endelig har kommet dit hvor et Sannhetsministerium faktisk skal opprettes. Steigan.no har også omtalt dette, med noen presise beskrivelser:

Et senter for sannhetskontroll finansiert av myndighetene og de største mediemonopolene i tett samarbeid med «akademia, næringsliv, skoleverket, politi, forsvar», hvilken totalitær diktaturstat har de hentet denne fantastiske idéen fra?

Og videre:

Finnes det ikke i det minste noen få journalister som ser at dette er en komplett parodi? Det er George Orwell krysset med Monty Python.

USA var blant de aller første som helt formelt opprettet det allerede i 2022; riktignok ble det i første omgang en flopp, men det er nok bare en midlertidig fase. Som alltid når noe antidemokratisk besluttes av vestens lederulver er Norge blant de første til å følge etter. Det hele må nok sees i lys av både pressens reelle rolle i dag, samt maktstrukturenes ønske om å få den totale kontroll, også over all informasjon, som landsmoder Gro så freidig røpet rett ut og utensvøp. Hovedstrømspressens reelle rolle i dag er som jeg har nevnt tidligere nå nesten formelt blitt å spre gitte og stort sett løgnaktige narrativer, i tillegg til å ellers holde sannhetens skjult for folk på de fleste områder – altså kort sagt det å være spredere av desinformasjon. Dette vil de ha monopol på. Men dette begynner flere og flere å gjennomskue, og derfor er nok hovedstrømspressen i disse tider også mer og mer desperate; det er nok i lys av dette man må se opprettelsen av dette Sannhetsministerium.

Hele det avsindige tankegodset røpes rett ut da nyhetsredaktør i statens propagandakanal NRK Helje Solberg sier rett ut at:

De siste årene har truslene mot samfunnets felles faktagrunnlag økt.

Samfunnet skal ha et felles faktagrunnlag, altså. Nord-Korea rødmer av misunnelse.

Et hederlig unntak i hele elendigheten/parodien er for øvrig Stavanger Aftenblad som for en tid tilbake tok for seg myndighetenes og pressens voldsomme omfang av mis- og desinformasjon blant annet i den såkalte pandemien.

De er to hovedtilnærminger til dette: Det ene er å ta det på dypt alvor og bli forferdet over galskapen og de voldsomme farene ved dette. Eller le vilt av det, parodiere det, og få alle du kjenner som i dag er i stand ti å se galskapen til å med et (hånlig) glis for alltid slutte å lese disse mediene. Kanskje en kombinasjon av disse to hovedretningene faktisk er det mest passende.

Vi sendte justisdepartementet en kort henvendelse på epost:

Vi er usikre på om Justisdepartementet er rett instans for å denne henvendelsen, men prøver likevel.

Man kan i disse dager lese om at det skal opprettes et Sannhetsministerium i Norge, hvor et senter mot/for (stryk det som ikke passer) desinformasjon med samarbeid mellom de største aktørene innen mediablokken, akademia, forsvar og politi er involvert.

Vi er foreløpig litt usikker på hva som er myndighetenes formelle rolle i dette, men vil gjerne stille et spørsmål relatert til følgende problemstilling:

Med fare for å fremstå for ironisk – det er mange som hevder at bøkene Brave New World til A. Huxley og 1984 til G. Orwell mer og mer går fra å være pussige fiksjoner til å mer og mer ligne på brukermanualer for vestlige samfunn, slik som Norge.

Hvordan stiller norske myndigheter seg til opprettelsen av dette som må sies å være nærmest kopi av Orwell’s Sannhetsministerium, og det særdeles antidemokratiske, totalitære og autoritære elementet i dette?

Vi vil publisere et eventuelt svar senere.

Forfatter

3 kommentarer om “Spørsmål til justisdepartementet om Sannhetsministeriet”

  1. Glimrende skrevet av Terje Hansen. Vi er mange som virkelig ser fram til svaret fra justisdepartementet. Men det kan jo hende at de stempler den som ikke-faktabasert og samfunnsskadelig, og derfor lar den gå i papirkurven.

    Svar
  2. Min gode gamle far, leste alltid Aftenposten og Kassekampen. Da jeg spurte han hvorfor? ( han var jo erkekonservativ) Svarte han alltid , fordi sannheten ligger et sted i midten. Det har jeg tatt med meg. Og jo mer jeg leer aftenposten og Steigan jo mer blir jeg enig med han.

    Svar
  3. Ja detta er helt sjukt. Så sjukt at det er dumt. Viktig å påpeke hvor absurd dette er. Meget bra skrevet.

    Den Trilaterale kommisjonen formulerte i « crisis of democracy « rapporten sin at de trengte å bygge opp « konsensus « igjen. Og at enkeltindividets rettigheter stod i veien for deres ambisjoner.

    Vi ser i sanntid disse og mange andre ting som skjer akkuratt nå.

    Tankene går til orwell 1984. Og shape of things to come. Og brave new World. Kan anbefale den dystopiske novella WE også.

    Det er bra at mange ler av dette, men også merkelig at ikke FLERE ser rekkevidden av denne galskapen. Kall det gjerne organisert galskap. Det pågår en normalisering av dystopien igjennom psykologiske kampanjer og ved bruk av gruppedynamikk.

    Svar

Legg igjen en kommentar